Cugetări despre iubire…

 

    Atunci când nu iubim, murim cu anticipație, ființa care nu iubește are un suflet mort. Nici o lege nu este mai presus de legea iubirii, iubirea este cheia rezolvării tuturor problemelor, indiferent de natura lor. Iubirea autentică generează și mila și compasiune și credință și speranță și încredere și orice alt sentiment nobil, niciodată unul negativ. Fără iubire faptele noastre, oricât de mărunte și nesemnificative, oricât de mărețe și glorioase, se năruie înca din faza incipientă precum castelele de nisip.

    Toți oamenii cred în iubire, dar sunt mulți care, ca urmare a dezamăgirilor și a rănilor din trecut, neagă acest lucru, crezând ca asta rezolvă lucrurile. Din ce în ce mai mult construim ziduri, dar uitam să construim și punți către celelalte suflete, uităm să avem încredere în oameni și atunci cum să dobândim iubirea adevărată?

    Știm a iubi când descoperim ce-nseamnă a suferi… căci cea mai întunecată suferință e adusă de lipsa iubirii.

    Nimeni și nimic nu trebuie să iți golească inima, păstrează-ți mereu în ea lumina speranței și umple-o în fiecare clipă cu iubire, iubire pentru lumea care te inconjoară, pentru lucrurile frumoase care iți ies in cale, pentru oamenii buni pe care ii cunoști, pentru gândurile și simțămintele deosebite pe care le descoperi… nu trăiești într-o lume neagră sau albă, trăiești într-o lume colorată și poate fi alegerea ta felul în care ți-o creezi. Lumea e o panză pe care o pictezi neîncetat cu gândurile și sentimentele tale… nu-ți trăi viața ca un functionar care știe doar să imite și să urmeze instrucțiuni, învață să visezi, învață să fi original și deosebit, învață să creezi, fi un artist!

    Iubirea e atrasa de iubire, dacă o dorești in viata ta fă un efort de voință și alege, chiar și împotriva aparențelor, să iți umpli inima de dragoste și gânduri bune, cu cât vei straluci mai puternic într-un întuneric mai adânc cu atât vei fi mai ușor de remarcat.

    Iubirea este a celor care cred în ea și o păstrează în inimi necondiționat.

pagina artistului

Morar Călin Lucian

www.artapoetica.ro

https://www.facebook.com/artapoetica.ro  

Plati OnlineMASTERCARDMASTERCARD SecureCodeVerified by VISAVISA